Blockchainist ja president Ilvesest

by Indrek Neivelt

Eelmine nädal oli murranguliste sündmuste nädal nii Ameerika Ühendriikides kui ka meil Eestis. Elu näitab kui murranguliseks need sündmused osutuvad.
Aga lisaks oli eelmisel nädalal veel üks tähtis sündmus, mis sai loomulikult palju vähem tähelepanu. President Ilves nimetati Maailma Majandusfoorumi blockchaini töögrupi juhiks. Blockchain ehk eesti keeles blokiahel muudab meie elu järgmise kümne ja kahekümne aasta jooksul märkimisväärselt. Nii nagu internet on muutnud meie kõikide elu viimase kahekümne viie aasta jooksul. Ja fakt, et president Ilves kutsutakse seda töögruppi juhtima, on väga suur tunnustus. Võime uhked olla, et meie endise presidendi teadmisi ja autoriteeti selles valdkonnas nii kõrgelt hinnatakse.
Sellega seoses on mul ettepanek meie ajakirjandusele: kirjutage lähema kolme kuu jooksul blockchainist sama palju kui te kirjutasite Ärma talust. Nii, et igaüks saaks aru, mis asi see on ja kuidas meie elu muutub. See oleks meie uus Tiigrihüpe ja tekitaks Eestile järgmisel kahekümnel aastal väga suure konkurentsieelise. See oleks parim investeering, mida me oma inimeste konkurentsivõime tõstmiseks teha saaksime.